Fil/grafik med specialfinish

Här hittar du vad du behöver veta för att skapa en korrekt fil för produkter med specialfinish:

• Specialfinish kan endast fås på utvalda delar med valfri form
  • Vi rekommenderar att du inte täcker en stor del av designen för att få ett perfekt resultat
  • Minsta teckenstorlek är 10pt
  • Minsta tryckbara linjetjocklek och avstånd mellan linjer är 1pt
  • Lämna ett avstånd på 3 mm mellan förädling och marginalskärning eller vikta linjer för att undvika att lacket går sönder

Ladda ner instruktionerna och mallen för att skapa en tryckklar fil:

• Allt innehåll ska vara vektoriellt
  • Skapa ett separat lager med namnet "Förädling" för alla element till vilka du vill ha specialfinish

• Tilldela en dekorfärg till detta innehåll som också namnges "Förädling" med 0 % cyan 50 % magenta 100 % gul 0 % svart (du får då en orange färg)

• Välj övertryck av attribut endast för dessa element

• Specialfinishtypen kommer att vara den som väljs under produktkonfigurationen
  • Infoga övrigt innehåll som ska tryckas på ett separat lager kallat "grafik"
  • Om du vill ha transparent lack för 3D-effekt som passar din grafik perfekt är det viktigt att du ser till att de utvalda delarna på de två lagren är i exakt samma position
  • Om du väljer guld- eller silverfolie ska de berörda elementen endast placeras i "Förädlings"-lagret

P.S.:

1. För att skapa förädlingsgrafiken behöver du använda Adobe Illustrator eller ett annat vektordesignprogram
  2. Mer detaljerade anvisningar finns i instruktionsfilen som du kan ladda ner från produktsidan
  3. Den tillhandahållna mallen innehåller redan "Förädlings"-skikt och dekorfärg